Uitnodiging online Innovation Lab 2021/1 – Talent uit onverwachte hoek – inclusie in de veiligheidssector – 24 maart 2021

Geen reacties

De veiligheidssector is in volle ontwikkeling in een steeds veranderend werkveld. Naast de inzet van technologie moeten hiervoor ook diverse personen met specifieke kennis en vaardigheden worden ingezet. Dit biedt onverwachte kansen voor bepaalde doelgroepen op de arbeidsmarkt; te realiseren via specifieke inclusie-projecten.

Tijdens dit eerste IUNGOS innovation lab van 2021 willen we, samen met PasswerkVIVES en G4S, in dit kader de mogelijkheden aanbrengen om mensen met eenAutismespectrumstoornis in te zetten in de veiligheidssector.

 Dit innovation lab is exclusief voor IUNGOS-leden, maar stuur gerust deze uitnodiging door aan uw collega’s die binnen de organisatie verantwoordelijk zijn voor HR en/of inclusie-projecten ! Of word snel IUNGOS-lid via info@iungos.be.

AGENDA

10.45 u : Opening van de online waiting room

11.00 u : Inleiding (Marleen Easton, IUNGOS)

11.10 u :  Nieuwe mogelijkheden voor bestaande noden op de arbeidsmarkt (Dirk Rombaut, Passwerk)Dirk is medeoprichter van Passwerk en TRplus.

Deze bedrijven zetten mensen met een autismespectrumprofiel momenteel in voor software testing, QA, softwareontwikkeling en business intelligence De organisatie van onze bedrijven en maatschappij zorgen vaak ongewild voor exclusie van mensen met een autismespectrumprofiel en andere personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Spijtig genoeg gaan er hierdoor heel wat talenten verloren. Talenten die we nochtans tot hun recht zouden kunnen laten komen door een andere aanpak toe te passen.

11.35 u : Tips en tricks op basis van het onderzoeksproject INclud-IT (Evelien De Pauw, VIVES)Evelien De Pauw is maatschappelijk assistent en criminoloog verbonden aan de Vives Hogeschool Kortrijk. Ze is er werkzaam in de bacheloropleiding Maatschappelijke Veiligheid, maar vooral verbonden als onderzoeker binnen het Expertisecentrum Sociale Innovatie. 

In deze presentatie wordt het ESF-onderzoeksproject Includ-IT voorgesteld. Het gaat  na hoe en onder welke vorm en voorwaarden werknemers met ICT vaardigheden die momenteel een afstand hebben tot de arbeidsmarkt binnen een kader, aangepast aan hun noden en behoeften, een rol kunnen spelen bij het ontwikkelen van IT producten en diensten. De tips en tricks worden voorgesteld en worden vanuit de kennis van Evelien doorgetrokken naar de veiligheidssector.  

11.50 u : Ervaringen en adviezen vanop het terrein (Sofie Eyckerman,  G4S) Sofie Eyckerman is als Quality & Training Manager Aviation verantwoordelijk voor het inclusie project op de luchthaven van Zaventem.

In 2020, werd G4S genomineerd voor de ‘Inclusieve Onderneming Award’. G4S is, op Brussels Airport, o.a. een innovatief programma gestart waarbij mensen met een Autismespectrumstoornis worden opgeleid tot een volledig erkende bewakingsagent met screening kwalificaties. 

12.05 u : Conclusies en  vraagstelling (Rudy Vercammen, IUNGOS)
 
 

WAAR: Online (link wordt na inschrijving en enkele dagen voor de sessie doorgegeven)

WANNEER : 24-03-2021 (11.00 – 12.30 u)

REGISTRATIE: via deze link